Miluše Makó, přední česká (nebo spíš moravská) kuchařka specializovaná na vegetariánskou kuchyni, připravuje v restauraci Green Table lahodné menu bez masa. A protože redakce Ecoisty je v Green Table jako doma, požádali jsme paní šéfkuchařku o pár jejích sustainable receptů.
Suroviny:
250g mrkve, 200g blaťáckého zlata, 1 vejce z louky, sůl, bílý pepř, 2 lžičky lahůdkového droždí, 50g ovesné bezlepkové mouky, špetka muškátového oříšku, 1 menší svazek petrželky, máslo na opékání
Postup :
Suroviny: 600g grenaillí, 3 větvičky tymiánu, 1 větvička rozmarýnu, pár kapek olivového oleje, hrubozrnná sůl
Postup :
Suroviny : 2 větší lilky, sůl kala namak, olivový olej, šťávu z jednoho citrónu, 4 lžičky agáve sirupu
Postup :
TIP: Dostali jste chuť vařit? Můžete zkusit i Delikátně udržitelné recepty z Green Table: Jahodové knedlíky a Delikátně udržitelné recepty z Green Table: Kedlubnová polévka
Foto: Green Table